Så undviker du ekonomiska katastrofer under trädgårdsrenoveringen

När du äntligen har påbörjat din dröm om att få ett uterum eller en uteplats är det tråkigt när det dyker upp kostnader som du inte har budgeterat för. Sådana kostnader kan få hela projektet att stanna av om du inte har pengarna som krävs. Med en kontokredit kan du dock fullfölja bygget oavsett ekonomiska hinder.

Att fixa och renovera hemma är roligt. Baksidan är att det kostar en slant. Det är betydelsefullt att alltid göra en renoveringsbudget, men det är inte alltid att den håller även om du har tagit höjd för att det kan bli dyrare än tänkt. Om du råkat hamna i en situation där renoveringen medfört oförutsedda kostnader som du helt enkelt inte har råd att betala kan en kontokredit vara räddningen. Du kan ansöka om ett kreditkonto hos GFMoney och låna upp till 30 000 kronor.

Fördelar med kontokredit

Det bästa med en kontokredit hos GFMoney är att du endast betalar för de pengar du använt dig av. Du har alltid tillgång till ditt kreditutrymme vilket gör att när krisen är ett faktum har du alltid pengar som du kan använda. GFMoney använder sig inte av UC vilket också är en fördel. Du behöver heller inte sätta något i pant eller lämna några garantier. En ansökan för att få en kontokredit hos GFMoney gör du enkelt på deras hemsida. Oväntade kostnader som kan dyka upp i samband med en trädgårds- eller husrenovering är dyrare materialkostnader, du upptäcker en skada som behöver åtgärdas eller hantverkarna behöver arbeta mer än beräknat.

Få koll på räntan

När du ska använda en kontokredit är det alltid viktigt att ha koll på vilken ränta du betalar för pengarna. Att låna pengar kostar dig pengar i form av ränta. Räntan är olika för olika lån och den kan skilja sig mellan olika långivare.

Gör en återbetalningsplan

Informationsinhämtning och planering är a och o när du har lån. Att ha koll på det minsta månadsbeloppet som du måste betala in är viktigt. Du kan såklart betala in mer om du önskar. Ju snabbare du betalar tillbaka desto mindre ränta betalar du. Det bästa är att försöka betala av krediten snarast. Oavsett vilken tidshorisont du har på återbetalningen är det viktigaste att ha en plan. Gör en budget för att planera och ha koll.