Balkongen på hösten & vintern

Känner du någonsin att du har ont om plats i ditt hem? Har du inte råd att utöka ytterligare? Hur är det då med balkongen? Den är inte direkt enorm, men den kan förvandlas till ett extra rum. Om något kommer detta att ge lite frisk luft och lite solljus i ditt liv.

Till att börja med bör du bestämma hur du vill använda det lilla utrymmet. Det finns inga fastställda riktlinjer för detta; det beror på om du vill använda det som ett förvaringsutrymme (inte idealiskt på grund av sannolik direkt sol) eller om du vill utnyttja det fullt ut året runt. Låt oss anta att du använder det året runt, dvs. att du tillbringar tid där under fina dagar.

Värme & kyla

Om du gör det bör du fundera på hur du kan förbättra balkongens lämplighet för alla årstider. Till exempel kan det vara mycket trevligt där i kvällens kyla en tidig höstdag, om balkongen bara var uppvärmd! En enkel terrassvärmare som levereras med en förlängningskabel kan erbjuda just det – värme.

Och hur är det med vintern? Är du verkligen säker på att du vill utnyttja balkongen så länge som möjligt kan en inglasad balkongen med terassvärmare vara ganska mysigt. Speciellt om du lägger till varma filtar på det.

Alternativ förvaring?

Nu är inte balkongen den perfekta platsen för förvaring av precis vad som helst. Men saker som exempelvis källsortering (sånt som inte luktar, som papper och pant), kan med enkelhet förvaras på balkongen. Se då till att skaffa bra källsorteringskärl så det inte ser stökigt eller smutsigt ut.

Ljus

Även vintern kan balkongen bidra till en mysig känsla. Med ljusslingor kan du lysa upp och få det härligare. Många har även julgranen på balkongen för att se till att den håller så länge som möjligt.