Grillfest i trädgården

Sommar, sol och grillfest med familj och vänner. Kan det bli bättre? Här kommer tipsen på hur du planerar sommarens stora grillfest i trådgården.

För en lyckad fest i trädgården är det smart att fokusera på maten, bra sittplaster och tillbehören. Ofta är det just tillbehören som lyfter en fest. Roliga och användbara saker som snygga och rejäla kapsylöppnare som du kan sätta fast på altanväggen. Både en trevlig dekor, men också väldigt praktiskt. För riktigt snygga burgare är det smart att ha en hamburgerpress. Så ser de fräscha ut och du uppfattas som en riktig grillmästare. Du kan också köpa in vaxat papper att lägga hamburgare, grönsaker, grillad ost och pommes frites på. På Leilas General Store hittar du tillbehör för den perfekta grillfesten som hamburgerpress, vaxat papper, kapsylöppnare, tacoställning, grillförkläde, dipp- och champagneskålar och mycket mer.

Tillbehören som lyfter festen

Det är verkligen tillbehören som gör din grillfest till något extra. Det är roligt att bjuda familj och vänner på en fest lite utöver det vanliga. Det är fint att använda duk och servetter. Visst kan du ha grillfest med papperstallrikar, men om du har nog med porslinstallrikar smakar det faktiskt lite bättre. Är det en stor fest är dock papperstallrikar det bästa valet. Satsa också på en liten minibar. Sätt upp en kapsylöppnare på väggen, så att det är lätt att öppna flaskor. Vill du slå på stort hittar du ett passande vin och bjuder på champagne när gästerna kommer. Gillar du att äta pommes frites? Då kan du köpa in pommeshållare. Detaljer som underlättar och som gästerna sedan kommer ihåg och blir inspirerade utav.

Sköna sittplatser till alla

Det fina med att anordna grillfest i trädgården är att det är lätt att få plats. Även i en mindre trädgård brukar det vara möjligt att duka upp till många. Se till att det finns sköna sittplaster till alla, även om en grillfest ibland kan bli lite av ett mingelparty. Vissa gillar att stå vid grillen och andra sätter sig på gräset. Det är ju det härliga med just grillfest utomhus: friheten.

Maten

Maten och gemenskapen står ju i fokus. Det fina med grillfester är ju att alla inte behöver äta samma mat. Det är klokt att ta reda på diverse matlivsstilar och allergier i förväg. Eller så bunkrar du upp med både hamburgare, lax, grönsaker och halloumi. Så har alla något att äta. Det viktigaste är naturligtvis allergier, som mjölkprotein, gluten och jordnötter. Men de gästerna brukar ofta höra av sig i förväg och informera om allergin.

Partytält och hyra stolar

Ska du bjuda in till en riktigt stor fest, som midsommarfirande eller 50-årskalas, kan det vara smart att hyra partytält. Vare sig det regnar eller är gassande solsken är det uppskattat att kunna sitta i skydd. En vanlig grillfest som varar ett par timmar en lördagkväll med 15 gäster behöver inte partytält, men om det är sommaren stora händelse är det smart att planera för allt. Det fina med partytältsuthyrare är att de ofta också erbjuder stolar och bord.