Fördelar med fönsterrenovering och inglasning av balkong

Att renovera fönstren blir ibland till en nödvändighet, men det kan även finnas tillfällen där det är en fördel trots att det inte känns som att det riktigt är dags än. Att renovera fönstren ger både praktiska och estetiska fördelar, men är du inte kunnig och erfaren kan det finnas stora anledningar att ta hjälp. Genom att ta hjälp av skickliga yrkesverksamma kan du få ett bättre resultat, som kanske till och med överstiger förväntningarna rent estetiskt.

Att renovera fönster är ett hantverk som blir som finast om fastighetens övriga utseende och stil tas i beaktning. Stilen på fönster skiljer sig en del, bland annat beroende på vilken tid fastigheten byggdes. Att renovera och bevara gamla fönster i enlighet med den ursprungliga stilen kan verkligen göra mycket för huset. Men då kan det vara svårt att utföra arbetet själv och det kan behövas en leverantör med erfarenhet just inom området.

Praktiska fördelar med fönsterrenovering

Om du i samband med renoveringen även byter tätningslister och gamla beslag kan du undvika att värme slinker ut i onödan, som annars kan leda till att du behöver värma upp desto mer. På så sätt kan du spara en del energi, vilket troligen är väldigt önskvärt hos de flesta i dessa tider. Så om tätningslister och liknande behöver bytas ut, kan det vara en fördel att göra slag i saken innan vintern är här på riktigt. Lyssna inte för mycket på sådant du hört från förr, exempelvis som att gamla fönster per automatik skulle vara dåliga uppvärmningsmässigt. Om du har fina gamla fönster är det bättre att rådgöra med proffs direkt och få reda på vad du eller de kan göra för att få fönstren mer fördelaktiga rent energimässigt.

Glasa in balkongen och få nytt rum

En av de största fördelarna med att glasa in balkongen är troligtvis den extra ytan du kan använda lite mer som ett rum, utan att behöva begränsa dig till de finaste sommardagarna. Men det finns även andra fördelar, bland annat kan det innebär att:

• fler växter klarar temperaturen bättre
• ljud utifrån dämpas
• balkongen skyddas från vind, pollen och löv.

Men precis som utbyte av gamla tätningslister och dylikt kan hjälpa till med energibesparing, kan även inglasning av balkongen ge liknande effekt. Hur mycket energibesparing eller lägre uppvärmningskostnader det ger råder det dock olika meningar om, men i vissa lägenheter kan du till och med känna hur det drar vid balkongen. Så det känns inte långsökt att tänka att en inglasad balkong kan göra en märkbar skillnad även på den fronten. När du ska välja inglasad balkong, är det flera faktorer som ska vägas in och givetvis är priset en sådan. En annan aspekt i det hela, är just hur det kommer att se ut rent estetiskt. Därför kan du behöva skanna av marknaden något för att se om det finns inglasade balkonger som går mer i stil med resten av fastigheten. När du väl bestämt dig för att glasa in din balkong behöver du bland annat ansöka om bygglov samt du ta kontakt eller skriva kontrakt med bostadsrättsföreningen. Precis vad som krävs för din bostadsrättsförening samt den typ av balkong du önskar, bör du kolla upp för att säkerställa att allt går rätt till.